Hjem Nyhetene INFORMASJON TIL NABOER
INFORMASJON TIL NABOER PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Administrator   
mandag 05. mai 2008 22:32

INFORMASJON TIL NABOER – FJERNING AV FORURENSNINGER I GRUNNEN PÅ TOMTEN FOR JUSSBYGGET, TRINN II

 

Ved gravearbeider på byggeplassen til det som skal bli Jussbygget trinn II har vi påvist forurensninger i grunnen. Vi har stoppet arbeidene og dekket til forurensningene. I samarbeid med Veolia og Fana Stein og Gjenvinning som godkjente mottakere, entreprenørene Skanska og Fyllingen Maskinstasjon, og våre konsulenter Opticonsult og Sweco, har vi kommet frem til en fremgangsmåte som er godkjent av kommunen 25.04.08, for å få fjernet disse massene fra tomten. Mottakerne garanterer at massene blir håndtert og lagret på en miljømessig god og forsvarlig måte.

 

Massene vi har avdekket er av ulik karakter, men de mest forurensede er tjærestoff (PAH forbindelser) som er helsefarlige ved nærkontakt. Hodepine og kvalme kan være reaksjoner. Gravemaskinfører og andre arbeidere som skal hjelpe til med å få fjernet massene i byggegropen vil være iført verneutstyr slik at vi kan være trygge på at de som har nærkontakt med massene vil unngå helseplager.

 

For dere som er naboer vil dere kjenne en lukt av massene når disse blir gravd opp. Fotgjengere og syklister vil bli ledet til andre siden av Torborg Nedreaas gate når gravearbeidene pågår.

 

Arbeidene med fjerning av massene vil starte opp mandag 05.05.08. For at perioden med sjenerende lukt skal bli kortest mulig for dere vil vi fjerne disse massene på kortest mulig tid. Vi legger opp til døgnkontinuerlig drift i denne perioden, som vi forventer tar 2 -3 dager. Dette vil dessverre også medføre støy fra gravemaskin, lastebiler og annet utstyr når arbeidet pågår, men vi håper på forståelse for dette.

 

Hvis dere ønsker mer informasjon kan dere kontakte byggherrens prosjektleder, Øyvind Skumsnes, på e-mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen .

 

Vi vil også arrangere et informasjonsmøte som dere er velkommen til, onsdag 30.04.08 kl 17.00 i auditorium 3 i Jussbygget, hvor det blir informert nærmere om saken.

 

 

Med vennlig hilsen

Magør Eiendom AS

 

Martha Knapskog Skauge

Prosjektdirektør

 

Bergen, 28.04.08

 
Banner
Kopirett © 2022 Møhlenpris Velforening. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.